Specialisaties

FYSIOTHERAPIE

VEEL KLACHTEN IN HET HOUDING -EN BEWEGINGSAPPARAAT KUNNEN DOOR DE fYSIOTHERAPEUT POSITIEF WORDEN BEÏNVLOED. DAARBIJ KUNT U DENKEN AAN

Pijn aan spieren, pezen, banden, en gewrichten

zwelling van gewrichten

kracht vermindering

bewegingsbeperking

stijfheid

problemen met bewegen

evenwichtsstoornissen

ademhalingsproblemen

vermoeidheidsverschijnselen, of conditievermindering


CRANIOSACRAALTHERAPIE

CRANIOSACRAALTHERAPIE IS EEN MOOIE ONDERSTEUNINGSVORM OM MENSEN TE HELPEN OM DE OORZAAK VAN DE KLACHTEN TE ACHTERHALEN EN BIJ DE OORSPRONG TE BEHANDELEN. DE ZIEKTESYMPTOMEN OP ZICHZELF WORDEN NIET BEHANDELD MAAR HET IS EEN BEHANDELING VAN DE TOTALE MENS ALS GEHEEL.

Alles wat we meemaken slaan we op in ons bindweefsel. Al deze onverwerkte zaken, groot, klein, fysiek of van emotionele oorsprong kunnen op een gegeven moment invloed hebben op ons algeheel welbevinden.

Craniosacraal therapie nodigt het lichaam uit zoveel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is, en stimuleert het zelf herstellend vermogen. Het soort klachten dat behandeld kan worden, is daardoor zeer divers. Met zachte manuele technieken brengt de craniosacraaltherapeut ontspanning in het bindweefsel systeem. Waardoor het lichaam kan ontspannen en gezondheid wordt versterkt. Waardoor je beter in je vel gaat zitten.


MINDFUL BEWEGEN

FELDENKRAISMETHODE

FELDENKRAIS IS EEN PRAKTISCHE EN EFFICIËNTE METHODE  OM TE LEREN MET AANDACHT TE BEWEGEN. VEEL BEWEGINGEN GROOT EN KLEIN ZIJN ZO VANZELFSPREKEND DAT WE ZE ACHTELOOS MAKEN , DAG IN DAG UIT , ZONDER NA TE DENKEN.

Onze aandacht ligt bij wat we moeten doen en niet bij hoe we het kunnen doen. Met de Feldenkrais methode kijk je juist naar het hoe, naar de talloze bewegingsmogelijkheden waarover we beschikken. We hebben heel veel mogelijkheden tot bewegen, alleen doordat we vastzitten in onze gewoontepatronen worden heel veel bewegingen niet gebruikt. Met de Feldenkrais methode leer je om weer alle delen van je lichaam te integreren in de beweging en ook bewuster te worden van je lichaam waardoor je minder snel klachten kan krijgen omdat je lichaam veel  efficiënter wordt gebruikt. Je leert soepeler en vrijer te bewegen. De Feldenkrais methode wordt toegepast in de behandeling en er is een mogelijkheid om groepslessen te volgen.


BOWENTHERAPIE

DE BOWENTHERAPIE IS EEN BIJZONDERE EN EFFECTIEVE BEHANDELMETHODE WAARBIJ HET ZELFHERSTELLEND VERMOGEN VAN HET GEHELE LICHAAM GEACTIVEERD WORDT.

Een bowenbehandeling is opgebouwd uit series zachte rolbewegingen op specifieke plaatsen op het lichaam.De techniek kan worden ingezet bij een groot aantal aandoeningen. Het vermindert pijn en het brengt je mentaal en fysiek weer in balans, is zeer rustgevend en geeft je nieuwe energie. Bij sporters kan de techniek worden ingezet om blessures te voorkomen of versneld te laten genezen, en prestaties te verhogen.De techniek kent geen contra-indicaties en kan niet gelijktijdig met andere manuele therapieën (manuele therapie, massages , reflexologie etc) gegeven worden. Het lichaam krijgt dan teveel tegenstrijdige impulsen te verwerken waardoor het effect van de bowen behandeling vermindert. Bowentherapie kan goed samen met Homeopathie, oefentherapie en voedingsadviezen. De techniek is voor alle leeftijden.


EMMETT TECHNIEK

DE EMMETT TECHNIEK IS EEN ZEER UNIEKE EN ZEER EFFECTIEVE BEHANDELMETHODE WAARBIJ GEBRUIK WORDT GEMAAKT VAN EEN COMBINATIE VAN DIRECTE DRUK EN DRAAIBEWEGINGEN OM SPECIFIEKE SPIERGROEPEN TE ONTSPANNEN EN HET LICHAAM WEER IN BALANS TE BRENGEN.

De resultaten zijn vaak spectaculair en kunnen direct optreden. Veel cliënten ervaren al tijdens de behandeling pijnvermindering en toegenomen souplesse. De meest voorkomende klachten die door Emmett behandeld worden zijn onder andere:

Rugpijn

Migraine en hoofdpijn

Whiplash en nekpijn

‘Schouderklachten

Spierpijn

Reuma

Sportblessures

Stress en Burnout

RSI ook wel muisarm genoemd

ME ( Chronisch vermoeidheidssyndroom CVS)

Fibromyalgie

Gewrichtspijn


GOED SLAPEN , SOUNDERSLEEP METHODE

DE SOUNDERSLEEPMETHODE IS EEN NIEUWE EFFECTIEVE METHODE WAARMEE JE MET KLEINE EENVOUDIGE ZACHTE BEWEGINGEN EN ADEMHALINGSTECHNIEKEN HET LICHAAM KUNT ONTSPANNEN, JE GEDACHTEN TOT RUST KUNT BRENGEN WAARDOOR ER EEN WELDADIG SLAAPPATROON ONTSTAAT. HET RESULTAAT IS EEN VERBETERDE KWALITEIT VAN SLAPEN.

Deze methode draagt ertoe bij dat je leven minder stressvol wordt en ondersteunt een goede en weldadige nachtrust. De methode kan worden aangeleerd in groepen of op individuele basis.

Je leert technieken om eenvoudig en doeltreffend de slaap te vatten, verkrijgt kennis over de achtergrond van de slaap en krijgt methodes aangereikt om de overgang tussen de drukke dag en de rust van de dag te bevorderen.

Technieken die je leert zijn onder andere

-Ontspanningstechnieken voor overdag die je helpen om je fysieke en mentale activiteit te verminderen. Het is belangrijk om overdag meer te ontspannen waardoor je ’s nachts beter gaat slapen.

-Natuurlijke ademtechnieken die je helpen om het natuurlijke ademritme te herstellen.

-Daarnaast leer je zogenaamde Mini Moves, kleine zachte lichamelijke bewegingen en ademtechnieken die je in bed kunt doen om makkelijker in te slapen maar ook wanneer je tijdens de nacht wakker wordt om de slaap weer te hervatten.

Op dit moment is het mogelijk om individueel een afspraak te maken voor de soundersleep methode. In de toekomst worden er ook groepslessen gegeven.


 DANSANTE FYSIOTHERAPIE

DANS KAN OOK INGEZET WORDEN ALS ONDERDEEL VAN DE FYSIOTHERAPIE. JE HOEFT NIET TE LEREN DANSEN, MAAR DOOR DE DANSBEWEGINGEN OP MUZIEK KAN HET OEFENEN GEMAKKELIJKER WORDEN.

Bij dansante fysiotherapie (vanuit de leer van Laban en Bartenieff) gebruiken we danselementen zoals ritmiek en ruimte. Het verbetert het lichaamsbewustzijn, de coördinatie, het evenwicht, en de souplesse. Het bewegen gaat daardoor veel gemakkelijker en het plezier in bewegen neemt toe. Het is breed inzetbaar, bijvoorbeeld bij mensen met de Ziekte van Parkinson. Of bij stressgerelateerde klachten en chronische pijn.

————————————————————————————————————————————————-